WARMTEPOMPEN

Het principe van de warmtepomp is gebaseerd op de werking van een koelmachine. Er wordt echter warmte toegevoerd in plaats van dat er warmte wordt weggehaald. Veel warmtepompen kunnen echter ook functioneren als koelunit.

 

Er zijn verschillende gebieden waar de warmte, benodigd voor de te conditioneren ruimte, uit kan worden opgenomen. Voorbeelden hiervan zijn: de buitenlucht, de grond (men haalt de warmte uit het grondwater), oppervlaktewater of warmte van andere aanwezige apparatuur in het gebouw.

Voor de werking van de warmtepomp is alleen elektriciteit nodig.

De aanschaf van een warmtepomp brengt hogere kosten met zich mee dan de aanschaf van een reguliere cv-ketel. Maar heeft zichzelf ook eerder terugverdiend omdat er geen gaskosten zijn.

 

De ontwikkeling van de warmtepomp is in volle gang en er wordt steeds vaker een warmtepomp verkozen boven de cv-ketel. Niet in de laatste plaats uit oogpunt van het milieuaspect. Bij een warmtepomp komt namelijk geen CO2 vrij.

De voordelen van een warmtepomp zijn:

 

  • Duurzame energie.
  • Niet milieu belastend.
  • Bij vrije koeling nagenoeg geen energiekosten. De gebruikskosten (energiekosten) van een warmtepomp zullen naar verwachting minder snel stijgen dan die van een cv-ketel. Zo wordt uw terugverdientijd korter en zult u eerder op uw installatie gaan verdienen.
  • Nagenoeg geen onderhoud nodig aan een warmtepomp, dus lage onderhoudskosten.
  • Kleine extra investering voor koelbedrijf.

Dé combinatie van ervaring en vakkennis!

Carlo Vlamings Installatiewerken B.V.

Oostende 22

5702 NP  Helmond

 

0492 - 47 79 32 

info@carlovlamings.nl

KvK 70370311

Algemene Voorwaarden

© 2024  Carlo Vlamings - webdesign by Studio W2

Privacy Verklaring